Translate

Monday, 21 January 2013

Kukuh , Kuat , dan Keras.

Ketika ini , hati memang sedang mengukuhkan kesabaran supaya kuat menahan sabar dan mejadi keras dek kerana benda-benda yang menyakitkan hati. Hebat kan? should be ada award untuk anugerah perasaan terkukuh. That people care about it? again. That people care about it ? Okay.

Duduk , tarik nafas. air mata berganang tapi kuat untuk menahan dari orang lain ternampak supaya tiada siapa pun yang tahu ada satu masalah emosi dan perasaan yang sedang dihadapi.Keraskan hati kita bila kita dalam keadaan sebegitu.? Sebab belom tentu ada orang yang luhur hatinya untuk duduk mendengar dan memberi 100% perhatian walaupun orang paling dekat bukan saja yang paling dekat duduk disebelah atau sentiasa bersama tetapi yang paling dekat dalam hati pun belom tentu mampu menjadi bahu untuk untuk kita berkongsi keluhan.Kecewa.

Dunt worry dear kukuh , kuat dan keras.

Allah Maha Melihat. Allah Maha Mendengar. Allah Maha Mengetahui. Luahkan lah , menangislah , mengadu , mengharap pertolongannya dan bersujudlah terhadapnya.Sesungguhnya Allah sentiasa menanti pengaduan , doa , rintihan dan segalanya dari kita hamba yang lemah lagi jahil serta berdosa.Menangislah sepuasnya kerana DIA sentiasa mendengar dan mengetahui. InsyAllah.

Thursday, 17 January 2013

Harapan.

Mungkin aku memang tak dilahirkan sebagai di antara golongan yang bijak pandai or cerdik or berjaya menjadi seseorang yang dikagumi seperti doktor , peguam , arkitek , akauntan mahupun seleberiti - seleberiti terkenal seperti pembaca berita  , pengacara tv ,deejay radio ataupun paling busuk pembaca kaji cuaca. Aku juga tak dilahir dengan bakat - bakat besar seperti menyanyi , bersukan , melukis ataupun memasak makanan yang sedap mahupun melakukan aktiviti - aktiviti kreatif. Dari segi fizikal pun aku bukanlah dikategori wajah - wajah kegilaan ataupun mempunyai susuk tubuh badan seperti model-model terkenal yang mana kalau berjalan dengan hanya memakai baju tidur pun orang pandang tak berkelip. Kaya raya?Ada nama? memang tak lah.jalan pun org tak pandang. Aku memang serba kekurangan. Sangat kecil dibandingkan yang lain. Tiada apa yang hendak dibanggakan. Melainkan aku kreatif dan berbakat mencipta impian dan angan-angan yang hampir kesemuanya hanya tinggal sekadar angan-angan.Kasihan!

Sedih memang sedih.Rasa rendah diri yang semakin tinggi.Kadang-kadang aku bertanya sendiri "kenapa aku tak mcm mereka...." tetapi hati suci ku selalu berbisik memujuk " Setiap ciptaan TUHAN ada kebaikan ada kelemahannya dan DIA adalah sebaik - baik pencipta".Tenang x dengar?giler kau tak tenang.Memang itu qada' dan qadar'.

Aku memang sentiasa redha dan bersyukur kerana aku masih diberi kehidupan yang baik , keluarga yang bahagia , merasai sekecil-kecil kejayaan dari lansung takde apa-apa. kerana aku pasti ALLAH tak beri segala yang aku inginkan , idamkan , impikan kerana mungkin aku tidak mampu mengalasnya nanti. Supaya aku tidak lupa diri bila ada nama,tidak sombong ,bongkak ,lupa diri , Supaya aku tidak melupakan amal ibadat ku apabila aku menjadi orang yang bekerjaya ataupun aku akan jadi anak yang derhaka kerana tidak ammpu menjaga orang tua ku. Dan mungkin Allah tak beri kecantikan yang digilai ramai supaya aku tidak terlalu mendedahkan auratku ataupun hanyut dengan cinta-cinta manusia yang mengagumi kecantikan aku.Mungkin!dan ALLAH mahu aku mengabdikan cintaku hanya padaNYA.InsyAllah.

Disebalik rasa rendah diri , aku panjatkan kesyukuran sekurang-kurangnya aku masih diberi kesedaran tentang apa yang aku dan kenapa aku tak peroleh.Alhamdulilah.

Aku insan lemah.Suka menonton bersamamu.

Wednesday, 16 January 2013




Its alright but not okay. Semoga kuat , tabah , dan redha. Yang penting percaya pada ketentuan NYA dan yakin akan percaturan NYA dalam kehidupan kita kerana DIA maha lebih mengetahui apatah lagi mengenai kehidupan kita. AMIN.

Tuesday, 15 January 2013

Fenomena End of world.

Hai , rasanya memang dah terlambat nak sentuh isu seperti tajuk di atas. Sebabnya "end of the world" yang digembar - gembur kononnya dunia kita akan tamat atupun dalam erti kata lain "kiamat" kononya akna berlaku pada December 2012. MasyALLAH! Sesungguhnya masih belum cukup ibadat saya. 

Tetapi , isu nya sekarang adalah , pada suatu hari saya pergi solat di surau pejabat entah bagaimanasaya pun tertidur selapas menunaikan solat zuhur sedar - sedar dah nak dekat pukul 2pm. Apalagi sambil bangun , gosok - gosok mata , tengok cermin , betolkan tudung asal nampak kemas terus turun cepat-cepat tiba ada suara memanggil nama saya " Miss N..Miss N..how R u?" Ohh rupanya bos saya. lalu , saya : " i'm fine.Ok.."  bos: how's everything ?" Saya : "So far so good..lately pun order tak banyak so relaxlah." alamak boleh pulak jujur.Kan dah kantoi datang pejabat relax je siap boleh tertidur.hehe. Bos : "yelahh..order is queit slowlah rite now.." Kononnya nak tunjuk kan idea marketing yg baru bangun dari tidur kan. Lalu saya pun cuba memberi pendapat. Saya:"now is banyak competitor..so.." belom abis cakap pun bos terus menjawab. Bos: "i don't think so its maybe about issue of  "end Of World"

Dan saya , hanya tersenyum sambil dalam hati ber kata "nice reason bos".

Friday, 11 January 2013

P R O F I L E D I R I

Hai ,

Tajuk je P R O F I L E  D I R I (amboih siap capslock and space bar berturut-turut) Tetapi  Rasanya takde apa yang dikongsikan lagi mengenai peribadi diri ku memandangkan ketika ini tiada siapa yang sudi untuk mengfollow blog ku ini. yela seperti post sebelum ini "still under maintenance". masih tiada ayat - ayat indah , cerita - cerita menarik untuk dikongsikan. So , buat masa ini kenali diri ku sebagai  "aiseywomen a.k.a Miss N" (pdhal xde sapa pun nak amik tahu org nak amik kisah). Its ok , bukan populariti yang dicari tetapi kredibiliti semata - mata.

Sebenarnya , banyak sebab kenapa blog ini ditubuhkan dan antara faktor - faktor UTAMA adalah kerana ingin memahirkan dan mempraktis kelajuan aku menaip di keyboard dengan kadar lajuan terpantas dan tanpa banyak kesilapan juga menaip tanpa melihat keyboard dan sehingga sekarang aku masih gagal dan menemui jalan buntu bagi menyelesaikan kelemahan diri aku ini DAN aku sangat sedih. So , takpe praktis make perfect! here i'm go.

selesai -

Thursday, 10 January 2013

Tuesday, 8 January 2013

aiseywomen / Miss N

Hello.Salam.Welcome.Ahlanwassalan..

Lahirlah satu blog terbaru dari seorang hamba Allah yang sangat lemah.
Bukan untuk jadi popular seperti Maria Elena or Hanis Zalikha or Fatin Liyana cuma untuk mencuba bidang baru yang mungkin boleh mengubat hati atau mengcungkil bakal menulis mahupun bakat merepek berkata-kata.hah kan dah mula merepek.

Last but not least ,

Semoga anda semua akan  menyokong saya.ececeh.macam ada orang nak baca blog nie.demm u lah!